הוגי היין טוענים שלשאר היין לוקח כמה שנים להתפתח, בניגוד לעשרות שנים. יש יינות שיכולים להתיישן לתקופות קצרות (10 שנים או חמש שנים) או יותר, מה שעלול להוביל לשינויים עמוקים. יישון לטווח קצר הוא כל מה שצריך כדי שיין יגיע לשלב בו הוא יכול להיחשב "חולה" בגלל הטראומה והתנודתיות שחווה הבקבוק.
ככל שהיין מתיישן
רכיבי היין מתמצקים ומעניקים לו צבע, טעם וארומה. הזמן שלוקח ליין להתייצב והחמצן להתמוסס ולהשתלב ביין נחשב לזמן ההלם בבקבוק. במהלך הלם הבקבוק, טעמו של היין שונה מלפני הביקבוק, מכיוון שטעמו כאילו התייצב. אם אתה מתכוון ליישן את יין הערכה שלך, וודא שהוא מכיל בין 35-50 עמודים לדקה (חלקים למיליון) דו-חמצני חופשי (SO 2) כאשר אתה מוכן לבקבוקו. הכמות תפחת עם הזמן ותיקשר ל- SO 2 ולא תוכל עוד להגן על היין מפני חמצון וקלקול חיידקים. הטמפרטורות בטווח הגבוה גורמות ליין להתיישן יותר מדי זמן, מה שמעיב על טעם הפרי של המוצר הסופי.
זה לוקח בסך הכל 56 ימים להביא בקבוק יין לרמת אירידיום בחבית אחת. מהמרים רבים לא מאמינים כמה זמן לוקח יין להתיישן כדי שיהיה שווה למכור. יישון היין משפר את איכותו בכל פעם שהוא מתבגר עד שלב.
פורט, קברנה סוביניון, מרלו, סנג'ובזה, מונסטרל, קברנה פרנק, נביולי, מלבק וסירה הם יינות אדומים מיושנים. לעולם אל תתיישן יין מבושל, מכיוון שלא כדאי להשקיע בזמן ואתם שורפים אותו בזמן הבישול.
יינות אדומים עם חומציות גבוהה וטאנינים גבוהים מושלמים לכמה שנים
אם אתם חוששים מהשקעה גדולה, נסו ליישן כמה יינות יקרים למשך שנה בלבד. היינות האדומים המיושנים הם נקודת התחלה מצוינת ללמוד כיצד למכור יין. אם במקרה נשפך יין אדום מיושן, הכינו מסיר כתמי יין והתמודד עם היין הנהדר.
המאסטר סומלייה דסטין ווילסון מסביר ל- Gear Patrol שליינות איכותיים רבים יש פוטנציאל להזדקן היטב אם אתה דואג להגן על הבקבוקים שלך בתהליך היישון
עם זאת, אסור לשכוח שרק בגלל שיין מתאים לגיל, הוא לא בעל ערך. פורט וינטג 'ויינות מועשרים אחרים באיכות גבוהה אינם היינות "המתאימים לגיל" היחידים הקיימים בשוק היין המשובח; ישנם זנים וסגנונות רבים של יין המתאימים לגילאים.
כדי לשמוע מידע אודות יקב בוטיק כדאי לבדוק כאן: meshekofir.co.il
אם אתם מחפשים יין המתאים לגיל שתוכלו למכור מחדש בשוק המשני
עליכם להשקיע ביין המותאם לגיל ורווחי. אספנים רבים מיישנים את היינות הטובים ביותר שלהם על מנת להעלות את ערך הבקבוק ולשפר את טעמו. קומנדריה, למשל, הוא יין אדום מתוק שהתיישן למעלה ממאה שנה, ורוב הבקבוקים זולים יחסית.
אמנם כל היינות נעימים לשתייה
אך ישנם זנים מסוימים הנהנים מיישון בבקבוק. יינות חומציים, למשל, מחזיקים מעמד זמן רב יותר, אך מאבדים חומציות ככל שהם מתבגרים. בשל הזנים הניתנים להבשלה, חשוב לדעת לאילו מאפיינים יש לשים לב כאשר קוטפים יין בחנות.
התגובות הכימיות המתרחשות במהלך ההבשלה תלויות במגוון
באזור ובבציר ואינן ניתנות לכימות, ולכן אנו עדיין לא נמצאים בשלב בו אנו יכולים לחזות כיצד מתפתחים טעמי היין כשהוא מתבגר. עם זאת, אנו יודעים כי התרכובות ביין מגיבות לאורך זמן ושהן יכולות לייצר ניחוחות חדשים ושינויים במוצר המקורי, שיכולים להיות מורכבים ועדינים. ככל שאנו מתבגרים יין, אנו מקווים כי שינויים אלה יביאו לכך שהיין יתבגר ויקבל תמהיל מורכב יותר של טעמים משלימים. כושר היישון של יין מושפע מגורמים רבים, כולל מגוון ענבים, וינטאג ', שיטות גינון, אזור היין וסגנון גפן. מכיוון שהיין מתכלה בקלות ויכול להידרדר במהירות, תגובות כימיות מורכבות הכוללות סוכרים, חומצות ותרכובות פנוליות כגון טאנינים יכולות לשנות את הארומה, הצבע, תחושת הפה והטעם של היין בצורה נעימה לטועם. מגוון תגובות עדינות מתרחשות עם התבגרות היין, הדורשות תנאים ספציפיים לייצור המוצר האופטימלי.
אמנם ניתן לשפר יינות מסוימים עם זמני אחסון ארוכים יותר
אך יש עדיין הרבה רעיונות ואי הבנות שלמות לגבי אופן הזדקנות היין. הדיונים על יישון יין עוברים כברת דרך ארוכה, החל מהסיפור המקראי של לוק שמניח יין חדש מתחת לקערה ישנה וכלה בעניין הרומי העתיק בהתיישנות של 20 שנה של יין פלרנו. מה שקורה ליין בבלונים, חביות ובקבוקים ואיזה תפקיד ממלא סולפיט באחסון לרוב לא מובן.
התשובה הקצרה הטובה ביותר
היא כי יינן הורים יכול ליישן את אותו בקבוק יין בסך 25 $ שהיית מביא לחנות יין. האמת היא שרוב היינות המיוצרים מענבים יכולים להזדקן. ההבדל הוא שהיין מבוקבק, ואם אתה שמח לשמור בקבוק בינוני בבית, יהיה לך את היין הכי טוב שהכנת אי פעם.
הגורם החשוב ביותר מלבד שלמות היין הוא אופן בקבוק הבקבוק ואחסונו. ההתבגרות של יין מרתף פירושה שאתה מחליט לקחת את היין שקנית ולאחסן אותו כמה שנים במקום קריר וחשוך כדי שישתפר בזמן שהוא בבקבוק.
תעשיית היין אוהבת לדבר על יישון ואיסוף יינות, ולשתיית יינות ישנים יש מושך רומנטי. אולם לרובנו אין מושג כיצד מיישנים היינות שיש לנו סביבנו, מה לשתות או אילו כללים חלים על החלטה זו.
הכותבת אינה רופאה, אין להתייחס לכתבה כאל המלצה לביצוע או ייעוץ כלשהו. עליך לדבר קודם עם מומחה מוסמך בצורה אישית לפני נקיטת פעולה כלשהי